Серпнева конференція педагогічних працівників Єланецького району

Серпнева конференція педагогічних працівників

Учитель – це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов'язаний із дітьми. Кожен прожитий день у школі не схожий на попередній. Колесо навчальних років обертається настільки швидко, що хочеться вигукнути: «Мить, зупинись!».

Ми вчимося все життя, спрагло хапаючи досвід кожної миті існування, складаючи результати навчання на рівні палички своєї дорогоцінної пам’яті.

Розум сам обирає, що робити з прийнятим, і щоразу віддає нам те, що ми колись вивчили самі, а потім стали вчити інших. Хто ми, вчителі?

Від самого дитячого садка та чверть життя дитини ми формуємо її особистість і розум, навчаємо нового і невідомого, коригуємо розвиток, мудро створюємо маленьку частинку історії…

Це від мене залежить якою стане маленька людина в майбутньому: окриленою, здатною на великі вчинки, досягатиме висот і результатів чи буде безпорадною і немічною у круговерті сучасного життя! Майбутнє людства сидить сьогодні за партою. Воно таке боязке, вразливе і щире. Воно з надією заглядає в мої очі. Воно переконане, що саме я звільню його від страхів, саме я запевню його, що школа –це рідний дім, де всі поважають одне одного, бережуть і люблять. Мені, учителю, не можна зруйнувати дитячої віри, згубити щирості, я не маю права не побачити блиск дитячих очей, не почути молитву батьків!

Я пам’ятаю, а всіх вчителів закликаю пам’ятати – як ми навчимо і виховаємо наших дітей сьогодні – таким і буде наше суспільство завтра. Саме ми визначаємо, що любитимуть, що ненавидітимуть, чим будуть захоплюватися і чим пишатися, чому радітимуть і від чого сумуватимуть люди через якихось декілька десятиліть. Бо школа - це віха, до якої пам’ять дитини повертається протягом усього життя. Ці роки просто так не забуваються, БО МАЙБУТНЄ В РУКАХ УЧИТЕЛЯ, В МОЇХ РУКАХ! Тож, дуже хочеться, щоб діти йшли до школи за знаннями,за наукою, за щастям, за добром!

А я? Що дав мені минулий навчальний рік? Досвід, знання, перемоги учнів, власні досягнення, впевненість у тому, що вчитель - найважливіша професія у світі. Що чекає мене в наступному навчальному році?..

На це запитання та багато інших вчителі району отримали відповіді на щорічній вчительській конференції.

Традиційно, кожна серпнева конференція починається із виставки педагогічних досягнень освітян. Відрадно те, що у цьому році всі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади надали фотоматеріали про організацію навчання, дозвілля та оздоровлення дошкільників, вагомі досягнення учнів та вчителів району за минулий навчальний рік та власні методичні розробки занять, уроків, виховних заходів. Значно урізноманітнено форми представлення матеріалів: Новоолександрівська ЗОШ І – ІІІ ступенів запропонувала колегам мультимедійну презентацію про свій навчальний заклад, Братолюбівська ЗОШ І – ІІ ступенів надала цікаві історичні дослідження з історії школи, Калинівська ЗОШ І – ІІІ ст.- глибокі, наукові матеріали, які були направлені на ІІІ національну виставку – презентацію «Інноватика в сучасній освіті» та на ІІІ міжнародну виставку «Сучасні заклади освіти – 2012», Возсіятська, Єланецька ЗОШ І – ІІІ ст. підготували банери з інформацією про систему роботи та результати з актуальних напрямків діяльності своїх закладів. Банери відділу освіти містили узагальнену інформацію про організацію експериментальної та науково – дослідницької роботи учителів та учнів. Чільне місце у виставці педагогічних досягнень займали матеріали наших соціальних партнерів – районної дитячої бібліотеки з матеріалами і порадами для учителів, батьків першокласників, яскраві збірки місцевих поетів та письменників.

Святкову частину конференції розпочали звичайно ж діти, заради кого працює і творить учитель.

У роботі конференції взяли участь:

- 250 педагогічних працівників;

- Добровольський Андрій Васильович, голова Єланецької районної державної адміністрації;

- Жорова Ольга Анатоліївна, заступник голови Єланецької районної

державної адміністрації з політико-правових та гуманітарних питань;

- Кравчук Сергій Іванович, заступник голови Єланецької районної ради;

- Баденко Любов Василівна, Єланецький селищний голова та сільські голови;

- керівники підприємств, організацій, установ.

Право покласти квіти до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка - великого сина українського народу було надано Мельник Валентині Володимирівні, вчительці Єланецької гуманітарної гімназії, переможниці І (районного) та лауреату ІІ(обласного) турів всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012» та Невідомому Леоніду Васильовичу, вчителю Єланецької ЗОШ І – ІІІ ступенів, керівнику гуртка «Живопис»,вихованці якого є неодноразовими переможцями Міжнародних конкурсів художньо- естетичного напрямку.

До уваги учасників конференції був представлений звіт – мультимедійна презентація про найвагоміші досягнення учнів та вчителів району за 2011 – 2012 навчальний рік.

У своєму виступі А.В.Добровольський, голова РДА наголосив на тому, що розвиток освіти в районі є пріоритетним напрямком діяльності районної влади, якою створюються умови підготовки конкурентоспроможного, соціально адаптованого випускника. Особлива увага буде зосереджена, в першу чергу, на поліпшенні матеріально – технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів району, які забезпечуватимуть здійснення профільного навчання – це і шкільні автобуси, мультимедійні установки, інтерактивні дошки, навчальні комп’ютерні комплекси.

З теплими словами привітання звернувся до освітян району Кравчук С.І., заступник голови районної ради.

Кращі представники освітянської галузі були нагороджені грамотами райдержадміністрації та районної ради:

1.Твердохліб Віталій Сергійович, вчитель фізичної культури Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ст., за вагомий внесок у формування здорового способу життя школярів, результативну підготовку учнів до районних та обласних фізкультурно – спортивних заходів, популяризацію фізичної культури та спорту серед молоді.

2.Гунчак Наталя Володимирівна, вчитель англійської мови Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст., за результативну організаційно – виховну роботу з учнями, учителями та батьками, організацію позакласної, волонтерської роботи в учнівському колективі.

3. Дорошенко Олена Володимирівна, вихователь Калинівського дошкільного навчального закладу, за вагомий внесок в розбудову національної освіти, створення позитивного іміджу дошкільного навчального закладу, відповідальне ставлення до роботи, забезпечення гармонійного розвитку вихованців.

4. Білей Людмила Миколаївна, вчитель української мови та літератури Маложенівської ЗОШ І – ІІІ ст., за сумлінну працю та досягнуті успіхи у справі виховання підростаючого покоління, якісну організацію відпочинку та дозвілля дітей у районному оздоровчому таборі «Сокіл».

5. Краснокутська Олена Павлівна, вчитель української мови та літератури Нововасилівської ЗОШ І – ІІІ ст., за високий професіоналізм, невтомний пошук, самовідданість, системну плідну роботу по формуванню мовної культури учнів та з нагоди 55 – річного ювілею.

6. Коробченко Анатолій Вікторович, вчитель фізичної культури Великосербулівської ЗОШ І – ІІІ ст., за добросовісне ставлення до виконання функціональних обов’язків, відповідальність, активну участь у проведенні ремонту спортивної зали школи та вагомий внесок у розбудову сучасної сільської школи.

7.Кононенко Людмила В’ячеславівна, директор Ясногородської ЗОШ І – ІІІ ст., за особистий вагомий внесок у розбудову сучасної сільської школи, покращення матеріально – технічної бази та налагодження партнерських стосунків з органами місцевого самоврядування та громадськістю.

8. Білий Віктор Федорович, водія шкільного автобуса Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ст., за сумлінну багаторічну працю, відповідальне ставлення до функціональних обов’язків та з нагоди 60 – річного ювілею.

Подякою районної державної адміністрації та районної ради нагороджено Єрпельова Олексія Олексійовича, керівника гуртка «Юний турист» Нововасилівської ЗОШ І – ІІІ ст., за системну роботу з0 організації та розвитку туристсько – краєзнавчого напрямку серед учнівської молоді, досягнуті вагомі результати у щорічному обласному зльоті в Мар’їному Гаї.

У доповіді начальник відділу освіти райдержадміністрації Головань С.В. детально проаналізувала результати 2011 – 2012 навчального року та визначила пріоритетні напрямки розвитку освіти на 2012 – 2013 навчальний рік, зосередила увагу присутніх на особливостях нового навчального року, а саме на тому, що введено в дію нові державні стандарти початкової освіти, і, у зв’язку з цим, звичайно, особлива увага приділятиметься дошкільній та початковій освіті, заходам щодо наступності між зазначеними ланками.

Були нагороджені кращі вчителі та педагогічні колективи району:

1. Дипломом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національною академією педагогічних наук України в рамках Третьої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2012» нагороджено колектив Калинівської ЗОШ І – ІІІ ст., за активну роботу з модернізації системи освіти.

2.Грамототами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, за ефективність організаційно – педагогічного супроводу Всеукраїнського експерименту з художньо – естетичного виховання школярів у процесі впровадження інтегрованих курсів «Мистецтво» та «Художня культура», нагороджено Боднарук Інну Володимирівну, директора Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст., та Кокуцу Галину Василівну, директора Калинівської ЗОШ І – ІІІ ст.

3. Дипломом Міністерства освіти і науки, молоді та спотру України, Інституту проблем виховання національної академії педагогічних наук України, Національного еколого – натуралістичного центру учнівської молоді нагороджено Трубай Олену Олександрівну, вчителя української мови та літератури Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст., учасник Всеукраїнського конкурсу «Цікава школа», номінація «Нетрадиційний урок».

4. Грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України нагороджено Селютіну Олену Олексіївну, вчителя української мови та літератури Єланецької гуманітарної гімназії, за організаційно – педагогічну допомогу призерам Всеукраїнського конкурсу «Діти і телебачення очима дітей» за підтримки Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення.

5. Почесною грамотою журналу «Зарубіжна література в школах України» нагороджено Невідомого Леоніда Васильовича, вчителя фізики, інформатики Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст., за розвиток творчих здібностей учнів.

6. Грамотою управління освіти і науки обласної державної адміністрації нагороджено Шевельову Наталю Валентинівну, вчителя української мови та літератури Малодворянської ЗОШ І – ІІІ ст.., за сумлінну плідну працю, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління, виявлення та підтримку творчо обдарованих дітей.

7. Грамотою обласного управління з фізичного виховання та спорту нагороджено Бурлаку Тетяну Юріївну, завідуючу методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в навчальних закладах у 2011 – 2012 навчальному році.

8.За наслідками роботи у 2011 – 2012 навчальному році, грамотами відділу освіти райдержадміністрації нагороджено:

- Коровякову Н.В., вчителя фізики та географії Малоукраїнської ЗОШ І – ІІІ ст.;

- Усик Т.М., вчителя початкових класів Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст.;

Козуб Н.В.,вихователя Маложенівського ДНЗ «Малятко»;

- Сандольську Н.В., вихователя Великосербулівського ДНЗ «Гніздечко»;

- Каравай О.В., вихователя Возсіятського ДНЗ «Колосок»;

- Гергель Н.В., вихователя Єланецького ДНЗ «Малятко»;

- Трудовий колектив Братолюбівської ЗОШ І – ІІст.

9. За змістовну плідну роботу по розвитку інтелектуально – творчих здібностей учнів, неординарне, творче ставлення до праці, впровадження в практику інноваційних технологій та підготовку переможців обласних предметних олімпіад, подякою відділу освіти РДА та грошовими преміями нагороджено:

- Дмітрієву М.М., вчителя світової літератури Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ст..;

- Чемердовську Л.П., вчителя хімії Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст.;

- Ступку С.Г., вчителя біології Єланецької ЗОШ І – ІІІ ст.;

- Мельник В.В., вчителя англійської та німецької мови Єланецької гуманітарної гімназії.

10.Жорова О.А., заступник голови РДА з політико – правових та гуманітарних питань, вручила Пам’ятну адресу від районної державної адміністрації та районної ради Попик Анні Петрівні, вчительці Маложенівської ЗОШ І – ІІІст. за багаторічну працю, особистий вагомий внесок у навчання і виховання підростаючого покоління та у зв’язку з виходом на пенсію.

11.За активну, дієву підтримку освітянської галузі та особистий вагомий внесок у вирішенні питання поповнення матеріально – технічної бази дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів району, плідну співпрацю та взаєморозуміння,грамотами відділу освіти райдержадміністрації були нагороджені депутат обласної ради Кормишкін Ю.А., депутати районної ради: Демченко А.Г., Домарацький Є.О., Красновський А.П., Баденко Л.В.,

Єланецький селищний голова, Гавенко Тетяна Данилівна, Великосербулівський сільський голова, Готшалюк Руслан Володимирович, Ясногородський сільський голова, Козуб Тетяна Михайлівна, Маложенівський сільський голова, підприємці та спонсори. Не всі із нагороджених змогли бути присутніми на конференції, тому грамоти будуть вручені 1 вересня в загальноосвітніх школах району.

На конференції підведено підсумки Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!», яка успішно стартувала в Єланецькому районі. Директори загальноосвітніх навчальних закладів із першокласниками за руку піднялися на сцену і звітували про створення комфортних умов для «першачків». Діти отримали від Добровольського А.В., голови районної державної адміністрації та Кравчука С.І., заступника голови районної ради та Головань С.В., начальника відділу освіти райдержадміністрації дитячі енциклопедії та вітамінні набори.

У 2012 – 2013 навчальному році в Єланецькому районі розпочнуть свою педагогічну діяльність 4 молодих спеціаліста:

Мисько Сергій Васильович, вчитель початкових класів, Твердохліб Надія Миколаївна, вчитель інформатики Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ступенів.

Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ступенів, Істомін Роман Леонідович, вчитель англійської мови Нововолодимирівської ЗОШ І – ІІ ступенів та Якушкін Олег Юрійович, завідуючий Малоукраїнським дошкільним навчальним закладом «Чебурашка». Їх зі сцени привіталата вручила подарунки Дереглазова Анастасія Володимирівна, голова районної профспілки працівників освіти.

Франчук Галина Анатоліївна, директор Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ступенів, яка працевлаштувала у своїй школі 2 із 4 молодих спеціалістів та Богданцева Любов Микитівна, директор Братолюбівської ЗОШ І – ІІ ступенів також теплими словами та настановами привітали молодих педагогів.

Особливі слова привітання прозвучали для вчителів, які відмічають ювілей свого педагогічного стажу:

Чугути Раїси Федорівни, вчителя української мови та літератури Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст.(55 років педагогічного стажу) та Цимбал Ніни Тимофіївни, вчителя початкових класів Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст.(50 років педагогічного стажу).

Доля директорська дуже непроста, особливо для жінки, дружини, матері. Щирі поздоровлення почули на свою адресу директори шкіл, які відзначать ювілейну дату на посаді, це Кондратенко Любов Іванівна, директор Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ст.(30 років стажу на посаді директора школи) та Богданцева Любов Микитівна, директор Братолюбівської ЗОШ І-ІІ ст.(25 років стажу на посаді директора школи).

Вітали в день конференції педагогів, які у цьому році відзначають ювілейні дати :

Калугіну Ольгу Іванівну, директора Малодворянської ЗОШ І-ІІ ст.;

Левченко Аллу Миколаївну, вчителя світової літератури Маложенівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Глінську Олену Володимирівну, вчителя української мови Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Антонова Володимира Григоровича, вчителя фізичного виховання Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

Палієнко Валентину Володимирівну, вчителя початкових класів Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

Мартинюк Любов Степанівну, вчителя образотворчого мистецтва Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

Дужик Тамару Олександрівну, вчителя початкових класів Єланецької ЗОШ І - ІІІ ст.;

Краснокутську Олену Володимирівну, вчителя української мови та літератури Нововасилівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Буланчу Зою Іллівну, вчителя початкових класів Великосербулівської ЗОШ І – ІІІ ст.;

Олексину Ларису Миколаївну- вчителя початкових класів Возсіятської ЗОШ І – ІІІ ст.;

Григоренко Ларису Олександрівну, завідувача Єланецького дошкільного навчального закладу «Ромашка»;

Ямкову Віру Іванівну, завідувача Маложенівського дошкільного навчального закладу «Малятко»;

Бондарь Марію Федорівну, вихователя Водяно - Лоринського дошкільного навчального закладу «Струмочок».

Під час конференції педагоги району мали можливість детально ознайомитися із результатами діяльності освітянської галузі за 2011 – 2012 навчальний рік, у доповіді Головань С.В., начальника відділу освіти райдержадміністрації, виступах педагогів та соціальних партнерів, окреслено пріоритетні напрямки розвитку на 2012 – 2013 навчальний рік та визначено головні принципи співпраці для забезпечення доступу дітей до якісної освіти.

До нових звершень і здобутків, шановні освітяни!

Кiлькiсть переглядiв: 3423