Участь та здобутки рою "Гайдамаки" в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Участь та здобутки рою "Гайдамаки" в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

З 4 по 8 червня 2018 року з метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості на базі Мішково-Погорілівської санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Вітовського району проведено обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь у грі взяло 19 команд.

Цього року Єланецький район представляв рій «Гайдамаки» Єланецької гуманітарної гімназії у такому складі: Жулєпа Максим (ройовий), Балута Роман (хорунжий), Богаченко Дар’я, Гречин Анастасія, Кіліміченко Аліна, Тищенко Вадим, Волошин Андрій та Мак Ярослав під керівництвом Прокопчука М.М. та супроводом Фабрикова В.О.

Протягом 5 насичених днів гри юні джури змагалися у наступних дисциплінах: стрільба з пневматичної зброї (гвинтівки); змагання «Рятівник» (долікарська допомога); конкурс «Ватра»; туристсько-спортивна смуга перешкод, воєнізована естафета; «Впоряд» (показ стройового вишколу); силове змагання «Перетягування линви»; змагання «Рятівник» (на акваторії); конкурс-презентація звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло»; козацький боулінг «Перекотиполе»; вікторина «Відун»; козацький рейд «Пластун» та турнір з козацько-спортивного багатоборства «Козацький вар» з традиційним частуванням козацьким кулішем.

У рамках екскурсійної програми учасники відвідали 299 бригаду тактичної авіації, де ознайомилися зі всіма видами стрілецької зброї, наземною та повітряною військовою технікою.

Джури Єланецької гуманітарної гімназії склали гідну конкуренцію командам лідерам та немало учасників залишили позаду. Цього року рій «Гайдамаки» здобули І місце у конкурсі-презентації звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло» та ройовий Жулєпа Максим виборов І місце у турнірі з козацько-спортивного багатоборства «Козацький вар» в індивідуальному заліку у боротьбі «Бій на ножах».

Для представників рою «Гайдамаки» найприємнішим став момент отримання особистих сертифікатів, які засвідчують успішне складення ними іспиту на приналежність до козацької спільноти, що є підтвердженням дотримання джурами гімназії ройового девізу «Збережемо честь, здобудемо славу!»

/Files/photogallery/DSCN10026.JPG /Files/photogallery/DSCN9845.JPG/Files/photogallery/DSCN9897.JPG/Files/photogallery/DSCN9905.JPG /Files/photogallery/DSCN9924.JPG/Files/photogallery/DSCN9956.JPG/Files/photogallery/DSCN9986.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 421