У закладах загальної середньої освіти району пройшли заходи до Дня Європи в України.

У закладах загальної середньої освіти району пройшли заходи до Дня Європи в України

З метою забезпечення підтримки державної політики і реалізації стратегії європейської інтеграції на регіональному рівні, відповідно до сучасного етапу взаємовідносин України з Європейським Союзом у закладах освіти району проведені заходи до Дня Європи:
інформаційні години на теми «Наш дім – Європа», «Країни Європи»;
тематичні лекції «Етапи виникнення Євросоюзу», «Україна – європейська держава»; години спілкування, цікавих повідомлень, вікторини, круглі столи, усні журнали «Дорогами Євросоюзу», «Ми і Європа»; конкурси малюнків на тему «Україна і Європа»; тематичні виставки в бібліотеках, присвяченні Дню Європи; заочні подорожі країнами Європи, тематичні презентації, що висвітлюють культуру, звичаї народів європейських країн; підготовлено спецвипуски шкільних газет на тему «Країнами Європи».

Для ознайомлення шкільної молоді з європейськими цінностями та традиціями, спонукання дітей до висловлювання власної думки через творчість про європейське майбутнє, в школах пройшов Тиждень Європи під гаслом «Відкрий для себе Європу».

У Возсіятській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено загальношкільне свято, котре розпочалося під гаслом: «Європа – це наш спільний дім! Ми за майбутнє, за дружбу країн, що зможе багато, не зможе один».

Пізнавальними та захоплюючими були заходи, що провели вчителі в Єланецькій гуманітарній гімназії: європейський урок «День Європи в Україні», єдиний урок «Що таке ЄС?», засідання Євроклубу « Європа святкує свій День», інтелектуальна гра «Чи знаєш ти Європу».
У Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено лінійку «З Європою в серці». Школярі розповіли про дату та мету створення Європейського економічного Союзу про те, які країни до нього входять.

Лідери учнівського самоврядування Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст. провели загальношкільну виховну годину «Європейська культурна спадщина».
Зметою розширення інформаційного поля учнів про країни Європейського Союзу та підкреслення приналежності нашої держави до європейської сім’ї народів і європейського вибору в Нововасилівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся бібліотечно-географічний урок присвячений дню Європи в Україні.
Маложенівська ЗОШ І-ІІІ ст. долучилася до святкування Дня Європи та провела флеш-моб «Україна – це Європа».
З метою допомоги учням усвідомити важливість європейського об'єднання, ознайомити з культурою та побутом життя європейських країн, виховання поваги до інших народів в Калинівській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено виховний захід «В сімї вільній, новій».
Учні Братолюбівської ЗОШ І-ІІ ст. провели флеш-моб та організували фотовиставку «Європа здалеку і зблизька».

У Великосербулівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся виховний захід для учнів 6-11 класів на тему «Італія знайома і незнайома», в рамках якого пройшов конкурс на кращу піцу.

У Єланецькій ЗОШ І-ІІІ ст. проведено пізнавально-розважальне свято « Країни Європи», на якому учні 5-11 класів розширили знання про культуру країн, що входять до складу Євросоюзу та демонстрували свої таланти під музичні хіти Європи. Старшокласники провели цікаву вікторину на кращого знавця Європи. Для учнів початкових класів проведено конкурс малюнків на асфальті «Крок до Європи».
Проведені заходи у Водяно-Лоринській ЗОШ І-ІІ ст. : інформаційна година, присвячена Дню Європи «Становлення та розвиток Європейського Союзу», тематичні бесіди «Подорож країнами Європи», «Україна – європейська держава», «круглий стіл» «План дій: Україна – Європейський Союз», години спілкування «Чому потрібен Європейський Союз», «Етапи історії Євросоюзу», «Як працює Євросоюз», змагання з футболу, легкої атлетики ( 8-11 класи ) та веселі старти для 5-7 класи, виготовлення прапорців країн - членів Євросоюзу.
Для учнів 6-8 класів Куйбишевської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено конкурс читців західноєвропейської поезії, а також віртуальну подорож «З історії Євросоюзу», серед учнів 8-9 класів проведено змагання з футболу «Ми - спортивна європейська держава».

До Дня Європи в Малоукраїнській ЗОШ І-ІІІ ст. для проведено вікторину «Україна – серце Європи», усний журнал « Історія святкування Дня Європи», флеш-моб « Хай сонечко сяє всім дітям Європи».

Отже, школярі зробили ще один крок до пізнання європейських країн, до усвідомлення необхідності європейської інтеграції нашої держави.

На сьогоднішній день відзначення Дня Європи в школах є актуальним, адже подібні заходи привертають увагу учнів до європейських цінностей та культури, підвищують їх мотивацію до вивчення мов європейських країн.

/Files/photogallery/32476876_224298081484732_9032182220508364800_n.jpg/Files/photogallery/32463111_224298221484718_4163726942408802304_n.jpg/Files/photogallery/32458534_224298478151359_273255513112707072_n.jpg /Files/photogallery/3.jpg/Files/photogallery/4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 375