Мар’їн Гай. Фортуна знову з нами.

Мар’їн Гай.

Фортуна знову з нами

Знову з 11 по 15 травня в Мар’їному Гаї відбувся обласний зліт – змагання юних туристів-краєзнавців. Щороку ця подія є дуже відповідальною і хвилюючою для всього колективу Нововасилівської школи. Адже Мар’їн Гай - це вже частка душі кожного з нас. Ті, кому хоч раз довелося там побувати, назавжди закохуються в атмосферу творчості, радості, а головне – дружби, яка панує в цьому дивному куточку нашої Миколаївщини.

Цього року в обласних змаганнях приймало участь всього 6 команд. Це були команди Заводського, Миколаївського, Вітовського районів м. Миколаєва, команда Баштанського району, команда міста Криве Озеро і, звичайно, ми – команда «Єлань» Нововасилівського ЗЗСО Єланецького району.

В цьому році наш район представляли учні: Зганяйко Наталія (9 клас), Манасарян Катерина (8 клас), Свиридова Ольга (8 клас), Тригуб Вікторія (8 клас), Селіщев Артем (8 клас), Шадура Євгеній (8 клас), Теличко Наталія (6 клас), Берегич Максим (6 клас). Керівники команди Манасарян Людмила Юріївна, Єрпельов Олексій Олексійович, кухарем команди в цьому році була сільській бібліотекар Теличко Наталія Миколаївна.

Програма туристсько-краєзнавчих змагань, як завжди була насиченою та різноманітною. На відміну від суперників, наша команда – команда новачків, учасники якої приклали багато зусиль, щоб довести, що вони гідні представляти Єланеччину на обласних змаганнях. Кожен день учні виборювали перемогу. В перший день після урочистого відкриття обласного зльоту-змагання юних туристів краєзнавців нас чекало змагання з виду «Спортивне орієнтування», в якому Зганяйко Наталія посіла почесне ІІІ місце в особистому заліку серед дівчат, а ввечері ми отримали ще одну перемогу - І місце у конкурсі-презентації з виду «Конкурсна програма». Другий день змагань і знову вдача на нашому боці. Наша команда посіла ІІІ місце з виду «Експедиційно-краєзнавчий маршрут», І місце у конкурсі «Народний обряд», ІІ місце у конкурсі «Інтелектуальна вікторина». Третій день змагань розпочався з роботи «Творчих майстерень». Успішно справилися члени команди «Єлань» із захистом пошуково-дослідницьких робіт. Зганяйко Наталія отримала ІІ місце за роботу «Леонід Невідомий – вчитель, художник, митець» напрямок «Культура рідного краю» (керівник Зганяйко Н.О.), Свиридова Ольга отримала ІІ місце за роботу «Єланецький степ – перлина Миколаївщини» (керівник Краснокутський О.В.), Тригуб Вікторія отримала І місце за роботу «Стежками історії села Федоро-Михайлівка» (керівник Єрпельова А.В.).

Емоції зашкалювали. Кожен старався, як міг, щоб не підвести команду і принести рідній школі та нашому району таку жадану перемогу. І ми не підвели. Наша команда «Єлань» посіла почесне ІІІ місце у обласному зльті-змаганні юних туристів краєзнавців, також ми отримали грамоти за ІІІ місце у змаганнях з виду «Творчі майстерні», ІІ місце у конкурсній програмі. Ми дуже вдячні всім, хто допоміг нам відчути смак перемоги і вкотре принести славу нашій рідній школі і Єланецькому району: шановним керівникам нашого району, нашим вчителям, нашим батькам, друзям.

Ми старались як могли – всі долали перешкоди

Нас нічого не лякало – ні проблеми, ні негода.

Адже саме головне, що у лісі було свято,

Що залишиться в душі, яке будемо пам’ятати.

Заступник директора

з навчально-виховної роботи Манасарян Л.Ю.

/Files/photogallery/IMG-e9e29b19862b3cc5c7358334ade75f84-V.jpg/Files/photogallery/IMG-8478b3db4ce022819467f3671358b234-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 492