Районний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Районний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Однією з цікавих, інтерактивних сучасних форм позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнів, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

16 травня на території районного стадіону 40-річчя Перемоги проведено І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Метою змагань є реалізація завдань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура») щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій.
Цей захід сприяє військово-патріотичному вихованню, розвитку фізкультурно-спортивної, туристсько-краєзнавчої та культурно-просвітницької роботи серед школярів.
Україна нині потребує свідомих, вихованих молодих громадян – сильних як духовно, так і фізично. Ці прагнення відображені у Програмі патріотичного виховання учнівської та студентської молоді в навчальних закладах України , що є складовою Положення про дитячо-юнацьку військово-спортивну патріотичну гру «Сокіл» («Джура») Українського козацтва, яка сформована на основі передових досягнень педагогіки та психології, включаючи в себе щотижневі заняття, мандрівки, табори, зустрічі, змагання, заняття за інтересами тощо.

У грі взяло участь 8 команд закладів загальної середньої освіти району.

Програмою змагань передбачено: перевірка вмінь зі стройової, вогневої, тактичної, туристичної підготовки, основ захисту життя, знань з історії українського війська.

Розпочався захід з урочистого підняття прапора і виконання Гімну України та хвилиною мовчання на вшанування героїв Небесної Сотні й загиблих у зоні АТО.

Далі відбувались цікаві конкурси та вікторини, на яких вони мали змогу показати свою мужність, витримку, спритність, кмітливість та вміння працювати в команді. Для успішного виступу у змаганнях молодь повинна володіти не тільки навичками стройової, військової, медичної підготовки, спортивно-туристського орієнтування, але й неабиякими інтелектуальними і творчими здібностями.

За підсумками районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») перемогу здобули:

- І місце, - команда Єланецької гуманітарної гімназії;

- ІІ місце – команда Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст.;

- ІІІ місце – команди Єланецької та Возсіятської ЗОШ І-ІІІ ст.

Вітаємо всіх переможців та учасників гри, а роєві Єланецької гуманітарної гімназії бажаємо успіхів на обласному етапі.

Проведені змагання-випробування у черговий раз переконують, що виховання за традиціями українського козацтва сприяє формуванню у старшокласників активної громадянської позиції, почуття національної гідності і самосвідомості, вихованню любові до України, готовності захищати свій рідний край.

/Files/photogallery/20180516_101832.jpg/Files/photogallery/20180516_095856.jpg/Files/photogallery/20180516_100756.jpg/Files/photogallery/20180516_101659.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 441