Літературно-музична композиція «Не зраджуйте памяті про війну»

Літературно-музична композиція «Не зраджуйте памяті про війну»

Мільйонам людей назавжди врізався в пам’ять біль Другої Світової війни. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. І скільки б не минуло років і десятиліть від того недільного ранку, коли пролунало страшне слово «війна», вони ніколи не принесуть спокою матерям, діти яких віддали найдорожче – життя.

Районний захід, присвячений 73-й річниці Великої Перемоги в парку «Слави» зібрав чимало жителів селища. Єланчани несли свічки пам’яті та букети в знак пам’яті про тих людей, які навічно стали «журавлями». Світлом вдячності осяюються імена всіх загиблих.

Свято продовжилося літературно-музичною композицією «Не зраджуйте памяті про війну», яку підготував колектив Єланецької гуманітарної гімназії.

Гімназисти хвилюючими словами та тематичними образами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах світової війни. Ми у вічному боргу перед тими, хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Миколай провів поминальний молебень за загиблими.

Заключним акордом звучали слова:

Господи, благослови Україну і всі родини наші,

навчи нас не продавати свою совість ні дешево ні дорого,

Захисти нас від ворогів видимих і невидимих,

Дай нам Боже жити вільним життям ,

Дай кращу долю нашому народу,

Для єдності , миру, і спокою в Україні!

/Files/photogallery/20180507_201809.jpg/Files/photogallery/20180507_201908.jpg/Files/photogallery/20180507_202521.jpg/Files/photogallery/20180509_091450.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 453