У закладах освіти району проведено урочисті заходи до Дня Гідності та Свободи

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Президент України, Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2017 роціДня Гідності та Свободи»,спрямований на належне відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи, вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, а також зважаючи на важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України.

На честь вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в закладах освіти району відбулись заходи, приурочені подіям, що відбулись на Майдані Незалежності в Києві. Це години спілкування, літературно-музичні композиції, екскурсії шкільними музеями і музейними кімнатами, оформлення виставок і стендів, лінійки пам'яті, уроки пам’яті, конкурси віршів, бібліотечні уроки, виставки малюнків, виховні години, усні журнали, перегляди відеофільмів, випуск стіннівок, круглі столи тощо.

Метою заходів було нагадати про події на Майдані і закарбувати у пам'яті історичне поняття «Українська революція кінця 2013 - початку 2014 років». Із тривогою в душі слухали присутні інформаційні повідомлення, вірші про минулорічні події. Хвилиною мовчання під супровід Карпатської балади «Плине кача...» вшанували пам'ять загиблих.

Зокрема в Єланецькій гуманітарній гімназії проведено уроки мужності « Революція Гідності. Як це відбувалося» - 8-10 кл., виховні години: « Герої не вмирають», 5 кл.,«Помаранчева революція та Революція Гідності» - 7 кл., «Молодь і майдан - відданість ідеалам свободи» - 11 кл.,тематичну лінійку «День Гідності та Свободи» - 21.11.2017р., облаштована виставка матеріалів, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Урок пам’яті «Вони завжди у наших серцях» відбувся у Возсіятській ЗОШ І-ІІІ ст. Захід було розпочато з молитви за Україну та перегляду відеоролику «Герої не вмирають». Поіменно згадали героїв, які рік тому загинули на Майдані Незалежності. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Учні Куйбишевської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у загальношкільній лінійці, присвяченій Дню Гідності та Свободи; класоводами у початкових класах проведено бесіди; учнівська молодь підготували презентацію «Революція гідності»; у шкільній бібліотеці функціонує виставка «Небесна сотня».

Учнівським самоврядуванням Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст. облаштовано виставку літератури на тему «Обирай свободу», випущено стінгазету на тему «21 листопада – День Гідності і Свободи»; педагогами проведено цикл бесід «Україна – це територіягідностійсвободи.», виховні години на тему «Народ мій є, Народ мій завжди буде, Ніхто не переможе мій народ!»; організовано перегляд документального фільму «Революція Гідності. Спецпроект ICTV.»

У Ольгопольській та НововасилівськійЗОШ І-ІІІ ст. проведено лінійки-реквієми, виховні години «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», «Пам'ять про друзів померлих жива».

Патріотична зустріч з учасником АТО відбулася у Братолюбівській ЗОШ І-ІІ ст.; бібліотекарем школи оформлено виставку творів мистецтва та історичної літератури присвяченої революційним подіям 2004 року та Револююції Гідності, її учасникам; проведено урочисту лінійку, присвячену революційним подіям 2004 року та Револююції Гідності в 1– 9 класах.

Презентація книги «У війні за Україну», де представлені спогади командирів батальйонів, які беруть участь у бойових діях в зоні проведення АТО не залишила байдужими учнів та батьків Малоукраїнської ЗОШ І-ІІІ ст.

У Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів облаштовано виставку літератури «Наш дім - Європа» та виставку дитячих малюнків «Моя держава Україна», лінійку «Многії літа вільна країна», годину спілкування «З криниці пам’яті черпаємо любов до України» та виховну годину «Історія моєї країни» проведено класними керівниками 10-11 класів.

Лінійку – реквієм «Ми пам’ятаємо...», інформаційні хвилини по класах «Найцінніший подвиг українського народу» проведено в Великосербулівській ЗОШ І-ІІІ ст., учні оформили інформаційний куточок «Україна – це територія гідності і свободи».

Конкурс малюнків «Героям слава» проведено у Возсіятській ЗОШ І-ІІІ ст., бібліотекарем школи облаштовано виставку історичної літератури «Обличчя Майдану», вчителем історії проведено загальношкільний виховний захід «Будуємо храм любові, будуємо Україну» та урок мужності у 10 класі «Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти», для учнів початкової ланки класоводами представлено інформаційні хвилинки до Дня Гідності та Свободи.

У Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено загальношкільний виховний захід «Моя громадянська позиція», для учнів 5-9 класів продемонстрована збірка відеоматеріалів даної тематики.

Педагоги та учні Нововолодимирівської та Малодворянської ЗОШ І-ІІ ст. провели загальношкільні лінійки «Герої не вмирають» та виховні години «Небесна сотня – безневинна жертва» та «Їх імена, їх подвиг – в наших серцях».

Відбулись інформаційні хвилини «Та пам’ять житиме в віках» до річниці подій на Майдані та огляд останніх новин у Водяно-Лоринській ЗОШ І-ІІ ст.

Учнівська молодь долучилася до районної акції «Діти Єланеччини – воїнам АТО» (виготовлення маскувальних сіток).

Їх назвали Небесною сотнею - українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Нині нам доводиться продовжувати боротьбу за власну гідність і єдність своєї держави. Загибель Небесної Сотні, анексія Криму, розпалювання ворожнечі та військова агресія на сході України… Більше ніж віримо, що спільною силою українського народу, усі разом, ми зуміємо захистити свою землю, здобути мир для відновлення і розбудови державності.

/Files/images/hvatit/IMG_20171122_084033257.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 473