Тиждень безпеки дорожнього руху

Урамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху з 12 по 18 листопада проходить Всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху.

Цього року Тиждень БДР, організатором якого четвертий рік поспіль виступає Всеукраїнська громадська організація «Асоціація безпеки дорожнього руху», проходить за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров’я і за активної участі страхового бізнесу України. Генеральним партнером Тижня БДР виступило Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ), а транспортним партнером – компанія Volvo.

Рекомендуємо керівникам навчальних закладів організувати в школах та дитячих садках району проведення лекцій, уроків, бесід щодо виконання вимог Правил дорожнього руху, розуміння значення безпечної поведінки, культури на вулицях, на пішохідних переходах і інших небезпечних ділянках дороги. В рамках тижня організувати активні форми роботи: проведення відпрацювання практичних дій поводження на дорозі, конкурси малюнків, плакатів, тренінги. Передбачити залучення до заходів працівників Державтоінспекції, педагогічних працівників навчальних закладів, що проводять навчання водіїв, ветеранів праці з числа колишніх викладачів, а також юних інспекторів дорожнього руху. Постійне нагадування про необхідність безпечної поведінки на дорогах і вулицях дітям і молоді, що навчається, дає позитивні наслідки в забезпеченні безпеки дорожнього руху.

Головне гасло Тижня БДР – «Безпека на дорогах залежить від кожного» - це основний принцип, за яким має діяти держава і кожен окремий громадянин, адже лише спільні дії та партнерство можуть стати реальною силою, яка здатна змінити ситуацію на автошляхах країни на краще.

Кiлькiсть переглядiв: 465