Повернутися до звичайного режиму

/Files/images/_tensn_turnri/2020-4-638.jpg

2020-2021 навчальний рік стане роком математики в Україні - Ганна Новосад

2020-2021 навчальний рік буде оголошено Роком математики в Україні – це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх наших громадян. Про це заявила Міністр освіти і науки Ганна Новосад, 3 грудня 2019 року, під час презентації Національного і Міжнародного звітів за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018.

«Оскільки за результатами PISA-2018 ми маємо найгірші дані саме з математики, наступний 2020-2021 навчальний рік буде оголошено Роком математики в Україні. Попередньо Президент дав погодження, і ми вдячні йому за відкритість і готовність швидко реагувати на потреби нашої освіти. Під такий рік буде розроблено план заходів, що передбачатиме цілий спектр активностей для стимулювання розвитку математики в Україні», – зазначила Міністр.

Згідно з результатами PISA-2018, базового рівня математичної компетентності – мінімального, якого в кінці першого етапу середньої освіти мають досягти учні, – в Україні не досягли 36% українських 15-річних підлітків. За словами Ганни Новосад, такі дані, зокрема, заперечують міф про ефективність радянської математичної системи освіти та вказують на необхідність кардинальних змін у шкільній освіті, які має на меті реформа «Нова українська школа».

«Дослідження показує, що 36% наших 15-річних учнів не досягають навіть базового рівня знання з математики. Тобто вони мають проблеми із завданнями, де потрібно використовувати прості стратегії розв’язування, процентні співвідношення, оперувати дробами й десятковими числами. Результати PISA-2018 показали, що ми маємо системно працювати над розвитком математичної грамотності в українських школярів», – наголосила Ганна Новосад.

2019 рік оголошено роком Китаю в Україні

Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин і виходять на новий, стратегічний рівень взаємодії, який передбачає реалізацію спільних проектів на суму близько 7 млрд доларів США.

Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-прем'єром Державної Ради Китаю Ма Каєм, повідомляють насайтіКабміну.

"Китай був і залишається нашим стратегічним партнером і стратегічним пріоритетом. І сьогодні перед нами відкриваються нові можливості для поглиблення співпраці та перезавантаження реалізації спільних проектів та ініціатив", - зазначив Гройсман.

Ма Кай, своєю чергою, зауважив, що Китай звертає велику увагу на співпрацю з Україною як у політичній площині, так і в напрямку торгово-економічної співпраці.

"Ми вважаємо, що в нас єдині позиції в цьому аспекті. Саме тому ми готові стимулювати і поглиблювати нашу співпрацю", - сказав він.

Гройсман також повідомив, що 2019 рік буде оголошено Роком Китаю в Україні.

"Ми будемо відкривати нові можливості для інвестування, в тому числі шляхом прийняття нового законодавства про приватизацію, концесію. Це може стати інструментом залучення капіталу в Україні. Ми також володіємо значним кадровим потенціалом і можливостями технологічного розвитку, тому можемо говорити про об'єднання зусиль для посилення спільних позицій на світовому ринку", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, 2017-й рік в Українібуло оголошень Роком Японії.

2018 рік оголошено роком німецької мови в Україні та української мови - в Німеччині.

2018 - рік освіти в Миколаївській області

В Миколаївській облдержадміністрації обговорили стан та перспективи розвитку освіти в Миколаївській області

посилання на статтю: http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=44337

НА МИКОЛАЇВЩИНІ 2018-Й ОГОЛОСИЛИ РОКОМ ОСВІТИ: БУДЕ ВИДІЛЕНО БІЛЬШЕ КОШТІВ НА ДИТСАДКИ, МОБІЛЬНІ МЕБЛІ, ОПОРНІ ШКОЛИ ТА ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ

посилання на статтю: https://mon.gov.ua/ua/news/na-mikolayivshini-2018-j-ogolosili-rokom-osviti-bude-vidileno-bilshe-koshtiv-na-ditsadki-mobilni-mebli-oporni-shkoli-ta-inklyuzivne-navchannya

Кiлькiсть переглядiв: 1329